Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

FAQ

Na het (stofvrij) infrezen van vloerverwarming kan u direct beginnen met tegelen of leggen van uw vloer. Bij sommige vloeren dient u de sleuven eerst dicht te maken met elastische tegellijm voordat de vloer gelegd kan worden. Bij traditionele vloerverwarming systemen zoals op de draadstaalnetten of noppenplaten, dient u eerst een dekvloer te leggen en laten dorgen voordat u uw vloer kan leggen.
De gemiddelde cement dekvloeren dienen 1 week te drogen voordat de vloerverwarming in gefreesd kan worden.
Ja dit kan, u kunt dan kiezen voor vloerverwarming op gegalvaniseerde draadstaalnetten of op geïsoleerde noppenplaten. Dit is afhankelijk van de hoogte die bij u geplaatst kan worden.
Ja dit kan, u dient dit wel duidelijk aan te geven om hoeveel verdiepingen het gaat. Per verdieping zal dan een aparte verdeler geplaatst worden
In de meeste vloeren liggen leidingen, maar over het algemeen liggen deze 5 tot 6 cm diep. Vloerverwarming wordt maximaal 2 cm diep gefreesd.
Vloerverwarming kan zowel op uw bestaande cv als op stadsverwarming aangesloten worden. Er zijn verschillende soorten verdelers die speciaal voor cv of stadsverwarming geschikt zijn.
Vloerverwarming kan zowel in nieuwbouw als bestaande woningen aangelegd worden. In bestaande woningen wordt meestal gekozen voor het (stofvrij) infrezen van vloerverwarming gezien de hoogte van de vloer dan niet veranderd.
Dit is afhankelijk van uw vloerbedekking en de isolatie van uw vloer. Gemiddeld is de vloerverwarming binnen 20 tot 30 minuten warm.
Radiatoren hoeft u alleen te laten zitten als u vloerverwarming als bijverwarming kiest. Bij hoofdverwarming heeft u geen radiatoren meer nodig. Hoofdverwarming is voldoende om uw woning aangenaam en gelijkmatig warm te krijgen.
Dit is een overdrukventiel dat ervoor zorgt dat de stroming van de ketel naar de verdeler en terug op peil blijft, zodat u geen ketelstoring krijgt.
Nee, 6 weken na het plaatsen van uw vloerbedekking mag u de verdeler aanzetten op 20 graden. Daarna mag u elke dag een graad omhoog gaan totdat u de 45 graden heeft bereikt. Zet de verdeler nooit meteen op 45 graden, hij zal dan in de beveiliging gaan!
Vloerverwarming reageert trager dan radiatoren, u dient daarom uw stookgedrag aan te passen. Zorg dat de temperatuur tussen dag en nacht, het zelfde blijft. Dit scheelt in de stookkosten en de warmte. Uw woning blijft bij vloerverwarming langer warm dan bij het verwarmen dmv radiatoren.
U kunt uw huis ook koelen met vloerverwarming. Door in plaats van warm water, koud water door de leidingen te laten stromen koelt uw woning behaaglijk af op warme dagen.
U kunt elke soort vloerbedekking combineren met vloerverwarming. Stenen vloeren als plavuizen, natuursteen en siergrind geleiden de warmte beter dan bijvoorbeeld laminaat, houten vloeren en vinyl.
Vloerverwarming op een lage temperatuur is het meest gezonde verwarmingssysteem. Er is minder circulatie van stof dan bij centrale verwarming waarbij stof achter de radiotoren blijft hangen.
Aan het laden
Aan het laden