055 542 2339
Geopend op ma t/m do van 07:30 tot 17:00 uur en op vr van 07:30 tot 14:30 uur
SKU
48029012
Beschikbaarheid: Op voorraad

Möhlenhoff ALPHA 2 basisstation draadloos 230V - 12 zones

Het basisstation draadloos Alpha 2 230 V met 12 zones, is de intelligente controle en aansluiting unit voor de centrale verwerking van informatie en communicatie met alle systeemcomponenten. Ze verzamelen talrijke statistieken voor de individuele, energie-efficiente temperatuurregeling in elke kamer en een maximaal gebruikscomfort gevoel. De 868 MHz-technologie zorgt voor een veilige, bi-directionele communicatie van de toegewezen ruimte controle-eenheden, basisstations en aangesloten stations met minimale radio belasting. Reeds in de standaard versie, het geavanceerde systeem software voldoet aan alle eisen van de huidige en toekomstige systemen - aanpassingen en updates voor een technologisch veranderende omgeving worden gemaakt door simpelweg MicroSD kaartslot.
 • Gegevens
 • Meer informatie
 • Reviews
 • Bijlagen
 • Custom Tab
Gegevens

ALPHA2 naregeling draadloos

Waar in het verleden draadloos vooral bedoeld was voor renovatiedoeleinden is anno 2017 draadloos de standaard geworden voor de woningsector.

Het draait daarbij om flexibiliteit en uitbreidbaarheid omdat de eindgebruiker in de hiervoor cruciale bouwstadia vaak nog niet weet of, hoe en waar men wil gaan naregelen terwijl er dan wel al leidingen aangelegd moeten gaan worden.

 
 Alpha thermostaat draadloos
 

Een standaard draadloze naregeling bestaat tenminste uit;

 1. basisstation, welke doorgaans direct bij de verdeler wordt geplaatst
 2. eventuele externe antenne, afhankelijk van de reikweidte van het signaal
 3. LCD ruimtethermostaten, batterijgevoedt
 4. 230V stelmotoren op de te regelen groepen

Het basisstation beschikt standaard over een groot aantal in- en uitgangen, welke naar wens kunnen worden gebruikt;

 1. pompsturing voor het aansturen/vrijgeven van een circulatiepomp
 2. ketelsturing voor het aansturen/vrijgeven van de warmteopwekking
 3. verwarmen-koelen ingang voor automatische omschakeling tussen verwarmings- en koelbedrijf door een extern signaal, bijvoorbeeld vanuit een warmtepomp
 4. ECO-ingang om met een centrale tijdsklok de regeling naar de nacht-/afwezigheidsmodus te schakelen.

Voor meer informatie over deze productgroep kunt u onze online catalogus raadplegen, of contact opnemen met onze verkoopafdeling.

 

(On)mogelijkheden van een draadloos systeem

Anders dan bij bedraadde systemen krijgt u bij een draadloos systeem te maken met externe invloeden, welke de werking van het systeem nadelig kunnen beinvloeden. Deze invloeden zijn vaak onzichtbaar voor het blote oog, en worden vaak pas na het aanbrengen van de regeling tastbaar, wat een hoop problemen kan opleveren.

Indien de onderstaande vuistregels worden gerespecteerd kan een draadloze regeling veelal zonder problemen worden toegepast;

 1. thermostaten en ontvanger dienen zich altijd op dezelfde bouwlaag te bevinden (indien dit niet kan, dient er met een externe antenne te worden gewerkt zodat de externe antenne zich op dezelfde bouwlaag als de thermostaten bevindt)
 2. in een gebouw is de maximale reikweidte (hemelsbreed) tussen de ontvanger en thermostaat c.a. 25 meter
 3. tussen de thermostaat en ontvanger bevinden zich (hemelsbreed) maximaal 3 binnenmuren
 4. de 2 hierboven genoemde punten met inachtneming dat een signaal NOOIT door een gewapende betonconstructie hoeft te voeren
 5. let erop dat indien de ontvanger in een stalen omkasting wordt geplaatst, de reikweidte sterk wordt verminderd (ook hier wordt geadviseerd om een externe antenne toe te passen, welke buiten de omkasting wordt geplaatst)

Overigens beschikken de ALPHA2 thermostaten over een ingebouwde reikweidtetest zodat voorafgaand aan het kiezen van een positie kan worden gecontroleerd of de thermostaat een goede communicatie met het basisstation tot stand kan brengen.

Meer informatie
Meer informatie
Aansturing Draadloos
Lan verbinding n.v.t.
Zones 12
Verwarmen Ja
Koelen Ja
24/230V n.v.t.
Ketel aansturing Ja
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Möhlenhoff ALPHA 2 basisstation draadloos 230V - 12 zones
Bijlagen
Informatiefolder
(Grote: 1.1 MB)
Handleiding
(Size: 10.7 MB)
Custom Tab
Custom Tab Content